להתייעצות עם עורך דין ביטוח לאומי ונזיקין חייג:

קצבת נכות כללית מביטוח לאומי – מי זכאי וכיצד לפעול כדי להגדיל את הסיכויים

קצבת נכות כללית ביטוח לאומי
תהיה חברתי ושתף עם האנשים שחשובים לך
קצבת נכות כללית ביטוח לאומי

במדריך הבא, כמו ביתר המדריכים באתר "עוד זכות", אנסה לעשות סדר בבלאגן ולהסביר בפשטות מהי קצבת נכות כללית ביטוח לאומי, מי זכאי לה, מה גובה הקצבה וכיצד לנהל את התביעה מול ביטוח לאומי.

כל זאת אעשה תוך מתן טיפים ועצות פרקטיות שיעזרו לכם בהליך מול ביטוח לאומי, שלא תמצאו בשום מדריך או אתר- שכן הביטוח הלאומי לא באמת רוצה שתדעו אותם.

אציין שאני ממליץ לקרוא את המדריכים הנוספים של אתר "עוד זכות" ובמקרה הצורך להתייעץ על מנת להימנע מטעויות שבמקרה הטוב יקטינו את הזכאות ובמקרה הרע יובילו לאי קבלת הקצבה, על אף שהיא מגיע לכם.

ככל שתעלה לכם שאלה או שתזקקו לעזרה, אני כעו"ד המטפל בתביעות ביטוח לאומי נכות כללית ובנושאים נספים הקשורים לביטוח הלאומי, אשמח לסייע.

למי משולמת קצבת נכות כללית מהמוסד לביטוח לאומי:

קצבת נכות כללית תשולם לכם במידה שהביטוח הלאומי ישתכנע שעקב נכות רפואית או נכויות רפואיות מגוונות, איבדתם את יכולתכם לעבוד או שיכולתכם לעבוד נפגעה. הנכות יכולה להיות עקב ליקוי גופני, שכלי, נפשי וכן עקב מגוון מחלות.

שיעור הנכות הרפואית ושיעור אי הכושר נקבעים על ידי הוועדות הרפואיות בביטוח הלאומי, כפי שיפורט בהמשך.

שיעור קצבת נכות כללית ואופן חישובה:

נכון לשנת 2017, שיעור הקצבה המלאה למבוטח יחיד הוא 2,342 ש"ח (על כך ניתן לקבל תוספת- ראו בהמשך) –כלומר זו קצבת הנכות הכללית המלאה, למי שנקבעה לו דרגת אי כושר בשיעור 75% או 100%. הקצבה עבור דרגת אי כושר בשיעור 75% שווה לקצבה המשולמת בגין דרגת אי כושר בשיעור 100%.

במידה והוועדה רפואית קובעת דרגת אי כושר הנמוכה מ-75%, כלומר דרגה בשיעור שבין 60% ל- 74%, כל חודש תשולם קצבת נכות כללית חלקית, לפי דרגת אי הכושר שנקבעה.

שרה גבריאל
שרה גבריאל
קרא עוד
מקצוענים שיודעים את העבודה בכל פניה ובכל שעה תמיד נעניתי בכבוד רב שירות אדיב ונעים חריגים בנוף הישראלי יישר כוח 👏👏👏
אריק בסן
אריק בסן
קרא עוד
עו"ד עמוס כהן וצוותו ליוו אותי בהליך למול ביטוח לאומי שנים רבות והוכיחו את איכותם מקצועיותם ורגישותם פשוט מומלצים בחום.
אלי בן ישי
אלי בן ישי
קרא עוד
שלום עו"ד עמוס כהן. בעבר טיפלת בתיק שלי ואני מרוצה מהטיפול ומעורכי-הדין התותחים אני תמיד ממליץ עליכם. תודה על הכל ממני אלי בן ישי💪.
אילן ברקוביץ
אילן ברקוביץ
קרא עוד
אני רוצה קודם כל להגיד תודה רבה על השירות האדיב, המענה המקצועי, תמיד הייתם בשבילי כדי לעזור 👌 ובמיוחד תודה ענקית לצוות הנהדר! משרד של תותחים תודה על הכל!
נטע ג'רבי
נטע ג'רבי
קרא עוד
שירות אדיב ומקצועי, בתחומים שונים שפנינו. עורכי דין נהדרים שמסייעים בכל דבר ועניין, ממליצה מאד. מציינת במיוחד את עורך דין עמוס שהסביר וליווה.
דן לוי
דן לוי
קרא עוד
לפי השירות שאתם נותנים. לפי דעתי אתם מספר אחד מעל כולם. תודה רבה לכם על השירות שנתתם לי. 👍👍👍👍👍👍ישר כח.
ירדן סער
ירדן סער
קרא עוד
תותחים אלופים כל הכבוד שאפו גדול. ההליך שלי נסגר ממש מהר - פחות משנה ובדרך לעוד תביעה ממליצה בחום
הקודם
הבא

להלן חישוב הקצבה הבסיסית לפי דרגת אי הכושר (למי שאינו זכאי לתוספות):

דרגת אי כושר מלאה (75% או 100%)
דרגת אי כושר 65%
דרגת אי כושר 74%
דרגת אי כושר 60%

תוספות לקצבת הנכות הכללית של המוסד לביטוח לאומי:

קיימת תוספת לתלויים המשולמת לזכאים, עבור בן או בת הזוג (במידה והכנסתו של בן הזוג נמוכה מ-57% מהשכר הממוצע במשק- נכון לשנת 2017 מדובר בכ- 5,514 ש"ח- והוא אינו מקבל קצבה אחרת) ו/או עבור שני הילדים הראשונים.

שיעור תוספת התלויים משופעת מדרגת אי הכושר של מקבל קצבת הנכות הכללית ומה השכר של הנכה.

תוספת תלויים מלאה: לנכה הזכאי לקבל קצבת נכות כללית עם דרגת אי כושר מלאה (כלומר 75% או 100%) או במקרה של של נכה עם דרגת אי כושר חלקית, אשר מרוויח מעל 21% מהשכר הממוצע במשק (מעל 2,031 ש"ח נכון לשנת 2017) , תשולם תוספת תלויים בשיעור מלא.

תוספת תלויים חלקיתלנכה עם דרגת אי כושר חלקית (60%, 65%, 74%), אשר מרוויח פחות מ- 2,031 ש"ח או שאינו עובד, תשולם תוספת חלקית, לפי דרגת אי הכושר .

הרעיון מאחורי השוני בשיעור תוספת  התלויים לפי השכר, נובע מהרצון לדרבן נכים בעלי אי כושר חלקי לצאת לעבודה. לכן, בעלי דרגת אי כושר חלקית אשר מרווחים מעל 2,031 ש"ח מקבלים תוספת גבוהה יותר מבעלי דרגת אי כושר חלקית שמרווחים פחות מ- 2,031 ש"ח.

שיעור אי הכושר

גובה התוספת כל ילד (עד שני ילדים)

גובה התוספת לבן הזוג

מלאה

954  ש"ח

1,192  ש"ח

74%

706 ש"ח

882 ש"ח

65%

620 ש"ח

775 ש"ח

60%

572 ש"ח

715 ש"ח

תוספת בעד ילדים משולמת רק עבור שני הילדים הראשונים.

תשלום רטרואקטיבי ומועד תשלום קצבת הנכות הכללית:

ממועד הגשת התביעה, ניתן לקבל תשלום רטרואקטיבי עבור 12 חודשים לכל היותר. כמו כן, קיימת תקופת אכשרה לפיה הקצבה תשולם רק לאחר 90 יום מהמועד שבו נקבעה דרגת אי הכושר המזכה. במידה ומשולמים דמי מחלה, קצבת נכות כללית ביטוח לאומי תשולם בתום פרק הזמן שבו שולמו דמי המחלה. הקצבה תשולם, בדרך כלל ביום ה-28 לכל חודש.

טיפ: במקרים שבהם כושר התפקוד נפגע עקב אירוע תאונתי או תאונת עבודה- ניתן לקבל תשלום גם על שלושת החודשים הראשונים, על ידי הגשת תביעה לדמי פגיעה או לתשלום דמי תאונה.

מי זכאי לקצבת הנכות הכללית של הביטוח הלאומי:

כדי להיות זכאים לקצבת נכות ביטוח לאומי עליכם לעמוד במספר תנאים, כמפורט בחוק ובתקנות הביטוח הלאומי.

להלן התנאים בהם תידרשו לעמוד לצורך קבלת קצבת נכות ביטוח לאומי כללית:

  • תושבות: רק תושבי מדינת ישראל זכאים לקצבה.
  • מאיזה גיל ועד איזה גילהזכאות היא מגיל 18 ועד גיל הפרישה (מי שמקבל קצבת נכות כללית והגיע לגיל הפרישה, יקבל או קצבת זקנה או קצבת נכות כללית- הגבוהה מביניהם).
  • דרגת נכותלאחר הגשת התביעה, תידרשו להופיע בפני הוועדות הרפואיות על מנת שתיקבע את דרגת הנכות הרפואית. כדי לעבור לשלב בו נקבעת דרגת אי הכושר, נדרש שהוועדה הרפואית תתאים לכם נכות רפואית משוקללת בשיעור של 60% לפחות, או נכות רפואית משוקללת בשיעור של 40% לפחות (כאשר לפחות, לאחד מהליקויים הותאמה נכות בשיעור 25%). לולא דרגות הנכות כאמור להלן, התביעה תידחה ולא ולא תעבור לבחינת שיעור אי הכושר. חשוב לזכור כי מדובר בנכות משוקללת ולא בנכות אריתמטית– כלומר לדוגמה, לאחר שתותאם לכם נכות רפואית בשיעור 10%, הנכות הבאה בשיעור 10%, תיגזר מ-90 (כי מבחינת ביטוח לאומי אתם כבר לא 100% בריאים, רק 90% בריאים)- לכן, 10%+ 10% שווה לנכות רפואית בשיעור 19% (10%+9%).
    כאשר מדובר בנכויות נמוכות זה לא מאוד משמעותי. אבל מאחר ולצורך מעבר לשלב אי הכושר נדרשת נכות בשיעור 60%, החישוב המשוקלל מקשה מאוד להגיע ליעד. לדוגמה: נכה עם נכות בשיעור 50% יידרש לנכות נוספת בשיעור 20%, כדי להגיע נכות הסף בשיעור 60% (אחרי שהותאמה נכות שבשיעור 50%, נשארנו רק 50% בריאים – לכן 20% מ-50 הם 10%- מה שנדרש לנו להגיע לדרגת הסף הרפואית).שימו לב, כי קיימות פגימות רפואיות רבות שעל אף שהן מקנות נכות, הם מנופות מחישוב הנכות המשוקללת במסגרת התביעה לנכות כללית – כלומר, שבעת סכימת הנכויות לא מתחשבים באחוזי הנכות שנקבעו לפגימות אלו, גם במידה והוועדה התאימה נכות בגינן. נהיר כי גם עובדה זו מקשה להגיע לדרגת הסף הרפואית.

טיפ: במידה רבה, דרגת אי הכושר נגזרת מדרגת הנכות הרפואית. לכן, כדי להגיע לדרגת אי כושר מקסימלית, יש להשקיע בשלב זה (לבצע בדיקות, להתלונן על כלל הפגימות, לדעת מה לטעון לגבי כל פגימה ופגימה וכיוב') על מנת שתותאם לכם נכות רפואית גבוהה ככל האפשר ולא להסתפק בדרגת הסף הרפואית.

  • דרגת אי כושר לעבוד: במידה והותאמו אחוזי הנכות בדרגה השווה או העולה על הסף כמפורט למעלה, עוברים לשלב קביעת דרגת אי הכושר. עניינכם יועבר לפקיד התביעות אשר יקבע לאחר התייעצות עם רופא מוסמך ועם פקיד שיקום שלל הביטוח הלאומי האם איבדתם מכושרכם לעבוד ובאיזה שיעור. יש לזכור כי דרגות אי הכושר הקיימות בחוק הן 60%, 65%, 74%, 75% ו- 100%. יודגש כי ביטוח לאומי לא בודק האם אתם מסוגלים לעבוד במקצוע שלכם או בעבודה הנוכחית שלכם, אלא מה הכושר שלכם לעבוד בכל עבודה שקיימת.
  • מבחן שכר: מאחר וקצבת הנכות הכללית תכליתה לעזור לנכים שכושר עבודתם נפגע, הרצון הוא לשלם את הקצבה למי ששכרו נמוך. עם זאת, לנכים עם נכות משמעותית המתאמצים להשתלב ולעבוד, מבחן השכר גמיש יותר. מסיבה זו מבחן השכר מחולק לשתי קבוצות, כמפורט להלן: 
  • קבוצה א'- הקבוצה כוללת את מי שהכנסתו נמוכה מ-60% מהשכר הממוצע במשק (כלומר 5,804 ש"ח נכון לינואר 2017). במקרה של שכר כאמור לעיל, תהיה זכאות לקבלת קצבת נכות כללית, רק כאשר הוועדה הרפואית תחליט על נכות רפואית משוקללת בשיעור 70% לפחות או כאשר נקבע נכות בשיעור 40% לפחות לפי סעיף 33 (מחלות נפש) ו/או לפי סעיף 91 (פיגור שכלי), לתקנות הליקויים.
    הסבר- מאחר ומדובר בשכר גבוה יחסית, הזכאות לקצבת הנכות הכללית תהיה לבעלי נכויות תפקודיות משמעותיות ביותר.
  • קבוצה ב'- הקבוצה כוללת את מי שהכנסתם נמוכה מ-40% מהשכר הממוצע במשק (4,353 ש"ח נכון לינואר 2017). במקרה של שכר כאמור לעיל, תהיה זכאות לקבלת קצבת נכות כללית בהתאם לעמידה ביתר התנאים כמפורט (תושבות, גיל, דרגת נכות רפואית, דרגת אי כושר).

טיפ חשוב ביותר פנסיה / תשלומי אי כושר מחברת ביטוח אינם נחשבים כהכנסה/שכר. לכן כל מי שפרש לפני גיל הזקנה, עשוי להיות זכאי לקצבת נכות כללית – ללא קשר לגובה הפנסיה, תשלומי אי הכושר- גם כאשר מדובר בפנסיה גבוהה מאוד!

מניסיוני כעו"ד המטפל בתביעות ביטוח לאומי נכות כללית, רבים מאוד מהעובדים שפרשו לפני גיל זקנה ומקבלים פנסיה, אינם מודעים לזכאותם לקצבת נכות כללית. אני רואה בכם, הקוראים כתבה זו כשליחים להפצת מידע זה- לכן, ככל שאתם מכירים מישהו שפרש לפנסיה רפואית או פנסיה מוקדמת – ידעו אותו בצורך להתייעץ ולבחון האם גם הוא זכאי לקצבת נכות כללית.

 קצבת נכות כללית לעקרת בית נכה:

גם עקרת בית עשויה להיות זכאית לקבל קצבת נכות כללית במידה שתעמוד במספר תנאים.

מבחינת מהותית, במקרה של עקרת בית, דרגת הסף הרפואית שונה. כך שלצורך מעבר לשלב אי הכושר, הוועדה הרפואית תצטרך להתאים לעקרת הבית נכות רפואית בשיעור 50% לפחות.

כמו כן, מאחר ועקרת בית לא עובדת, בנושא אי הכושר בודקים את השפעת הפגימות הרפואיות על יכולה לתפקד במשק הבית- לא את יכולתה לעבוד.

מעבר לכך, קיימים תנאים בסיסים של תושבות, גיל (מעל גיל 18) ותנאים נוספים המגדירים מי נחשבת כעקרת בית.

כיצד לנהל את התביעה מול הביטוח הלאומי:

להלן השלבים הנדרשים לשם הצלחת התביעה:

  • הכנות מקדימות והגשת התביעה– מומלץ לבקש מרופא המשפחה את רשימת הליקויים מהם אתם סובלים, לבצע בדיקות נוספות או בדיקות רפואיות עדכניות, במידת הצורך להזמין את התיק הרפואי וכיוב'. כמו כן, מומלץ לעבור על טופס התביעה ולוודא שיש ברשותכם את כלל המסמכים הנדרשים לצורך הגשת התביעה. במידת הצורך ניתן להתייעץ עם עו"ד המטפל בתביעות ביטוח לאומי נכות כללית. לאחר שיש בידכם את כלל המסמכים או לפחות את רובם, יש להגיש את התביעה. רצוי שלא לעכב ההגשה- תמיד תוכלו להשלים מסמך זה או אחר.

טיפ- פעלו על פי עקרון "תפסת מרובה כן תפסת"-  במסגרת התביעה לקצבת נכות כללית, מומלץ להציג את כלל הבעיות הרפואיות מהן אתם סובלים. כמו כן, ככל שתציגו יותר אסמכתאות על הבעיות מהן אתם סובלים, כך יגדלו סיכוייכם לעמוד במבחן הנכות הרפואית ולעבור למבחן אי הכושר.

  • הופעה בפני הועדה הרפואית– לאחר הגשת התביעה, תוזמנו לוועדה הרפואית. יכולה להיות וועדה רפואית אחת או מספר וועדות. בדרך כלל הוועדה תורכב מרופא אחד או שניים.

טיפ – חשוב להתכונן לוועדה, כלומר להכין את המסמכים הרפואיים הרלוונטיים ולתכנן מה לספר ולטעון בפני חברי הוועדה הרפואית. חשוב להיות עניינים- לוועדה אין יותר מידי סבלנות לפטפטנות יתר. דברו אך ורק על הפגימות הרלוונטיות (בפני האורתופד לטעון על הפגימות האורתופדיות וכך לגבי כל תחום ותחום). ספרו ממה אתם סובלים, כיצד זה משפיע על התפקוד הכללי שלכם ועל היכולת שלכם לעבוד, מה התרופות שאתם נוטלים וכיוב'.

בוועדה, בדרך כלל, תיערך לכם בדיקה- גם לזאת יש להתכונן, בעיקר מבחינה נפשית. זכרו שהוועדות מורכבות מרופאים בעלי ניסיון וידע, לכן מומלץ שלא לעשות הצגות, עם זאת, מן הצד השני גם לא כדאי להציג מצג שטוב יותר ממצבכם האמיתי. 

הוועדה היא השלב הכי חשוב בתביעתכם ולכן מומלץ להתייעץ ולקרוא את הכתבות באתר הנוגעות לוועדות הרפואיות. 

כמו כן, במסגרת הוועדה מומלץ לוודא שבכוונת הוועדה להפנות אתכם לוועדות נוספות בהתאם לפגימות מהן אתם סובלים.

  • שלב קביעת אי הכושר– כבר במסגרת הוועדות הרפואיות, הרופאים השונים עשויים לכתוב בפרוטוקול הוועדה את המלצתם בדבר היכולת שלכם לעבוד ומכאן החשיבות לטעון בפני הוועדה גם בעניין זה. כמו כן, פעמים רבות תוזמנו לראיון אצל פקיד שיקום שאף הוא ייתן המלצתו לגבי כושר העבודה. מעבר לכך, אף רופא פנימי של הביטוח הלאומי יעבור על התיק ויכתוב המלצתו.
    לבסוף,  על יסוד ההמלצות כאמור, פקיד התביעות יקבע את דרגת אי הכושר. יצוין כי הנכויות הרפואיות וכן דרגות אי הכושר יכולות להיקבע לתקופה זמנית או צמיתה.

טיפהביטוח הלאומי, בדרך כלל, אינו שולח למבוטחים את המלצות פקיד השיקום והרופא הפנימי בדבר אי הכושר- דעו כי זכותכם לקבל ההמלצות. פעמים רבות ניתן למצוא בהמלצות אלו טעויות שיהיו לכם לעזר במסגרת הליך הערר או הערעור.

  • זכאות– במידה ונקבעה לכם דרגת אי כושר בשיעור 60%, 65%, 74%, 100% תהיו זכאים לקצבה כמפורט למעלה.

כיצד ניתן לערר על החלטת הוועדה בנושא קצבת הנכות הכללית:

ניתן להגיש ערר על ההחלטה, הן בעניין דרגת הנכות הרפואית והן בעניין דרגת אי הכושר. את הערר יש להגיש בתוך 60 יום מקבלת החלטת פקיד התביעות בדבר אחוזי הנכות או ההחלטה בנושא אי הכושר.

מומלץ לקרוא היטב את החלטת הוועדה הרפואית, לדרוש את ההמלצות בנושא אי הכושר וכן, במידת הצורך, לערוך בדיקות רפואיות נוספות לגבי הפגימות שבהם לא קיבלת אחוזי נכות כמצופה.

במסגרת הליך הערר תוזמנו להופיע בפני וועדה רפואית לעררים, אשר יכולה להפנות אתכם לוועדות נוספות, בהתאם לפגימות עליהן הוגש הערר.

טיפ: שימו לב כי בשלב זה קיימת הפרדה בין הטענות בנושא הנכות הרפואית לנושא אי הכושר. לכן, ככל שהוועדה הרפואית לעררים תקבל חלקים מהערר ותגדיל את הנכות הרפואית, נושא אי הכושר צפוי להיות מוחזר לפקיד התביעות – כלומר להתייעצויות עם פקיד שיקום ורופא הביטוח הלאומי. לעתים הביטוח הלאומי עושה קיצורי דרך בעניין זה, אך מומלץ להתעקש שכן ככל שנושא אי הכושר לא יוחזר לפקיד התביעות, אתם עשויים לאבד ערכאת ערעור. אסביר- במידה ולאחר הגדלת הנכות הרפואית העניין לא יוחזר לדרג הראשון בנושא אי הכושר ונושא זה ייבדק ע"י הוועדה הרפואית לעררים תאלצו לערער לבית הדין לעבודה על נושא אי הכושר. לעומת זאת, במידה והעניין יוחזר לפקיד התביעות לצורך דיון בנושא אי הכושר, תוכלו שוב להגיש ערר לוועדה הרפואית לעררים ורק אז לבית הדין (שתי ערכאות לעומת אחת). 

ככל שהוגש ערר רק על נושא אי הכושר או במקרים שבהם יוחלט כי הדיון באי הכושר ידון במסגרת הליך הערר (ככל שלא תעמדו על זכותכם), נושא אי הכושר יבדק על ידי וועדה רפואית לעררים – אי כושר.  על החלטותיה של וועדה זו ניתן להגיש ערעור רק לבית הדין.

ערעור לבית הדין לעבודה בנושא קצבת נכות כללתי:

על החלטת הוועדה הרפואית לעררים, בנושא הנכות הרפואית ניתן להגיש ערעור תוך 60 ימים מיום קבלת ההחלטה. בדומה על החלטת הוועדה הרפואית לעררים- אי כושר, גם ניתן להגיש ערעור תוך 60 ימים מיום קבלת ההחלטה. שוב, שימו לב שמדובר בשתי החלטות נפרדות.

חשוב לזכור כי ניתן להגיש ערעור לבית הדין בשאלה משפטית בלבד ולא כנגד קביעות רפואיות.

למען הסדר הטוב, מומלץ להגיש את הערעורים על שתי ההחלטות במסגרת אותו ההליך (אי כושר+ רפואי). אך שימו לב, ככל שניתנה החלטה ע"י הוועדה הרפואית לעררים בנושא הנכות הרפואית בלבד ונושא אי הכושר הוחזר לדרג הראשון- יהיה עליכם להגיש ערעור לבית הדין על החלטת הוועדה הרפואית לעררים בנושא הנכות הרפואית וערר לוועדה הרפואית לעררים – אי כושר (כלומר לא לבית הדין). ככל שתיטעו בעניין זה, אחת הטענות עשויה להתיישן ובכך לא יהיה סיכוי להצליח בתביעה.

אציין שלא אחת אני נתקל בתביעות שהתיישנו עקב אי הבנת הליכי הערעור בנושא הנכות הכללית, ופשוט ליבי נחמץ לנוכח התנהגותו של המוסד ה"סוציאלי". אציין שהסרבול משרת את הביטוח הלאומי, כאשר לא ניתן להבין מדוע הביטוח הלאומי מפריד בין נושא הנכות הרפואית לנושא אי הכושר כאשר אנו מדברים על אותה התביעה, זולת טרטור האזרח.

המלצתי לכם היא שתהיו זהירים וערניים והתייעצו רק עם מביני עניין. 

להלן קצת נתונים על מקבלי קצבת נכות כללית ביטוח לאומי בישראל

כמה מקבלים קצבת נכות כללית
אחוז מהאוכלוסיה שלא מקבלים קצבת נכות כללית 97.2%

מן הנתונים אפשר להבין כי רבים מאלו שזכאים לקצבת נכות, אינם מודעים לכך. 

אמליץ לכל מי שסובל מבעיות רפואיות ושאינו עובד או עובד בשכר נמוך להתייעץ, בכדי לראות האם גם הוא מאלה שזכאים לקבל את קצבת הנכות. 

זכרו, גם מי שמקבל פנסיה, זכאי לקבלת קצבת נכות כללית, ללא קשר לגובה הפנסיה. 

כל הדרכים לקבלת קצבת נכות כללית מביטוח לאומי – מי זכאי וכיצד לפעול כדי להגדיל את הסיכויים

במדריך השלם לקצבת נכות כללית של ביטוח לאומי, אסביר למי משולמת קצבת הנכות הכללית מהמוסד לביטוח לאומי, מי זכאי לקצבה

מדוע סרטן הגרון יכול להיות קשור לחשיפה בעבודה (גורמי סיכון תעסוקתיים) וזכויות בביטוח לאומי

ככל שאדם החולה בסרטן הגרון נחשף לחומרים בעבודה, המוכרים כגורמים לסרטן הגרון - הוא עשוי להיות להיות מוכר כנפגע בעבודה

תהיה חברתי ושתף עם האנשים שחשובים לך
גלילה לראש העמוד

אל תוותרו על הזכויות המגיעות לכם! להתייעצות השאירו פרטים

דילוג לתוכן