מרופא משפחה מצופה להבין במגוון תחומים על מנת לספק ייעוץ ראשוני למטופל – החל משפעת קלה ועד דלקות, בעיות אורתופדיות, מחלות לב, לחץ דם, סכרת, סרטן ועוד. רופא המשפחה מהווה הכתובת הראשונה אצל המטופל, ובכך הוא עשוי להיות חשוף יותר לתביעות לרשלנות רפואית. במידה ורופא המשפחה מאבחן לא כראוי את המטופל ומדובר בפגיעה או מחלה קשה, הדבר יכול להיות משמעותי לבריאותו של המטופל.
רשלנות רפואית מצד רופא המשפחה יכולה להתבטא בקלות רבה ע"י אבחון לא נכון במחלות כרוניות. כפי שרובנו יודעים במחלות כרוניות זמן הוא קריטריון חשוב מאוד – ככל שמקדימים לטפל במחלה, כך האחוזים להתאוששות מלאה גדלים, כך שאבחנתו הראשונית של רופא המשפחה היא קריטית במקרים מסוימים.
לרוב רופא המשפחה מכיר את המטופל ואת התיק הרפואי שלו, ויודע אם המטופל עבר ביופסיה/ צנתורים או סבל ממחלות כרוניות שונות בעבר.
הקריטריונים הללו נכנסים גם כן לשיקול האבחנה של רופא המשפחה.
רוב התביעות המוגשות לבימה"ש על רשלנות רפואית של רופא משפחה הן על איחור באבחון, מתן טיפול לא נכון למטופל, אי הפנייה לבדיקות חיוניות וכיוב'.
כפי שצוין בהתחלה, על רופא המשפחה חלה חובה להיות בקיא בסימפטומים של המחלות השונות, זאת על מנת להעניק למטופל את הטיפול הראוי או על מנת לנתב את המטופל לרופא מומחה מתאים או לבדיקות מתאימות. חשוב להדגיש כי במחלות הקשות, רופא משפחה אינו מעניק את הטיפול בעצמו, אלא תפקידו לאבחן כראוי ולהפנות את המטופל להמשך טיפול- כאשר ככל שרופא המשפחה טועה בשלב זה, יכולות להיות לכך השפעות משמעותיות על המשך המחלה.
רופא המשפחה מקבל מטופלים רבים במהלך השבוע ומבחינה סטטיסטית יהיו מקרים בהם רופא המשפחה יטעה, אך תפקיד בית המשפט להחליט עד כמה הטעות הזו הובילה לנזק למטופל.
דוגמא לרשלנות רופא משפחה ניתן לראות בפסיקה משנת 2014, שבה נדרשה קופת החולים (ביחד עם בית החולים) לשלם פיצויים בהיקף של 1,860,000 היות ובין השאר, רופא המשפחה לא שלח את מטופלת לבדיקות נוספות, ביניהן בדיקת CT ואותה מטופלת נפטרה מסיבוכי מחלת סרטן שהיו יכולים להימנע אילו רק נבדקה בזמן.
בכל מקרה בו את חוששים שרופא המשפחה התרשל, חשוב להתייעץ עם עורך דין לרשלנות רפואית על מנת שניתן יהיה להעריך את הנזק ואת סיכויי התביעה. יתירה מכך, עו"ד אף יוכל להפעיל לחץ על הגורמים הבירוקרטים ובכך יסייע למטופל לקבל את הטיפול הנכון מעתה ואילך.
עו"ד המומחה לרשלנות רפואית יכול להוות גורם קריטי עבור מטופל החולה במחלה כרונית או פציעה כרונית, אשר זקוק לפיצוי שיאפשר לו להתמודד על המחלה, על רקע הרשלנות.
משרד עו"ד מרקמן טומשין הקיים מזה 50 שנה, נחשב לאחד ממשרדי העו"ד הגדולים והמשפיעים ביותר בתחום רשלנות רפואית.
חושבים שנפגעתם מרשלנות רפואית מצד רופא המשפחה?
על מנת לתבוע רופא משפחה על רשלנות רפואית חייבת להיות עילה משפטית. במידה ואחד או יותר מהסעיפים הבאים מתקיימים במקרה שלכם, סיכוי התביעה שלכם להתקבל בבימה"ש עולים.
1. אבחון שגוי – במידה ורופא המשפחה לא אבחן נכון את המחלה ובשל כך נגרם נזק למטופל.
2. איחור באבחון – במידה ורופא המשפחה לא אבחן בזמן את המחלה ובשל כך, המחלה התקדמה והובילה למצב רפואי חריף יותר.
3. הפניות – במידה ורופא המשפחה לא הפנה לבדיקות המתאימות ובכך נגרמו נזקים בלתי הפיכים למטופל.
4. אי מעקב רפואי – תביעות רשלנות מוגשות גם במידה ולא התבצע מעקב ראוי לאחר הבדיקות. על רופא המשפחה חלה חובה להיות במעקב אחר הבדיקות השונות שמתקבלות ולהפנות לבדיקות שגרתיות. במידה והרופא או לא דאגו להיות במעקב וכתוצאה מכך מצבו של המטופל החמיר או שמחלה שיכולה הייתה להתגלות לא התגלתה, המטופל יכול לתבוע את רופא המשפחה על רשלנות רפואית.
חשוב לציין שבהגשת תביעת רשלנות רפואית נגד רופא המשפחה – רופא המשפחה יתגונן בין היתר על ידי הגשת חוות דעת רפואיות מטעמו ובמקביל הם מגיש התביעה יידרש להגיש חוות הדעת.
בהתאם לכך, אף ייערך מו"מ בין עורך הדין של המטופל לבין חברת הביטוח של הרופא וזאת במטרה כדי להגיע לפיצוי מוסכם.
ככל שהצדדים לא יגיעו להסכמה, יידרש המטופל ועורך הדין לפתוח בהליך בבית המשפט.
לנוכח מורכבות ההליך, לא ניתן לנהל תביעה על רשלנות רפואית ללא סיוע של עו"ד לרשלנות רפואית ולכן מומלץ להתייעץ עם עו"ד עוד בשלב הראשוני, כאשר מתעורר החשד לרשלנות.
ישנם עורכי דין לרשלנות רפואית שגובים כסף על ייעוץ ראשוני, אך אנו במשרד מרקמן את טומשין מעניקים שיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות או התחייבות, וזאת מתוך רצון אמיתי לעזור לכמה שיותר אנשים לממש את זכויותיהם.
חושבים שנפגעתם מרשלנות רפואית? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם. ניתן להשאיר פרטים גם אצל עורך דין רשלנות רפואית במשרד מרקמן טומשין ושות'