להתייעצות עם עורך דין ביטוח לאומי ונזיקין חייג:

קבלת פיצוי במקרה של פציעת ילד – פוליסת תאונות אישיות תלמידים- חלק ב'

ילד אחרי תאונת אופניים- תאונת תלמידים
תהיה חברתי ושתף עם האנשים שחשובים לך

בחלק א' של המדריך לתאונות תלמידים הסברתי לכם, מי מבוטח בביטוח התאונות האישיות של התלמידים (ילדים/ תלמידים/ הורים/ בני משפחה)  וכיצד לפעול בכדי לקבל פיצוי ראוי במקרה שילדיכם נפצע או נחבל (חלק א).

בחלק זה של המדריך אסביר לכם עד מתי ניתן להגיש תביעה ואלו אירועי תאונה כלולים או אינם כלולים תחת פוליסת התאונות האישיות (חלק זה).

לבסוף בחלק האחרון אפרט כיצד חברת הביטוח קובעת את הפיצוי ו/או הנכות במקרה בו מופעלת הפוליסה ועל אלו הליכים נוספים המקנים זכויות יש לתת את הדעת במקרה של תאונה אישית של תלמיד (חלק ג).

אציין כי המדריך איננו אינפורמטיבי בלבד אלא במדריך משולבים עבורכם טיפים רבים שיהיו לכם לעזר. עם זאת, אני ממליץ שלא לפעול לבד מול חברות הביטוח כדי שתוכלו להגיע לפיצוי מקסימלי ובכדי שחברת הביטוח לא תתנער מכם.

עד מתי ניתן להגיש תביעה בגין תאונה אישית של תלמיד או ילד- תקופת התיישנות:

בהתאם לחוק חוזה הביטוח, בתביעות שבין מבוטח למבטח תקופת ההתיישנות הינה 3 שנים בלבד. לעומת זאת, בתביעה נזיקית כנגד צד שלישי מדובר ב-7 שנים.

מאחר ומדובר בילדים קטינים, מרוץ ההתיישנות מתחיל בגיל 18, כך שניתן להגיש את התביעה עד לגיל 21 ובתביעה נזיקית עד לגיל 25.

לכן, במידה שאתם נזכרים שאירע לכם או לילדיכם אירוע פציעה או חבלה, ניתן לדרוש פיצוי גם שנים לאחר קרות התאונה, כמובן כתלות בראיות ומסמכים רפואיים תומכים.

חשוב לציין שקיימים מקרים שבהם ניתן להגיש תביעה גם לאחר מועדים אלו, זאת עקב סייגים והסדרים הקיימים בחוק ההתיישנות.

כמו כן, תשומת הלב כי תביעה המוגשת לחברת הביטוח או כל התכתבות מול חברת הביטוח, דרך כלל, אינן עוצרות את מרוץ ההתיישנות. רק פניה לבית המשפט עוצרת את מירוץ ההתיישנות- לכן לא מומלץ להמתין יתר על המידה במשא ומתן ומול חברת הביטוח ויש לשים לב למועדים ולתקופת ההתיישנות.

טיפים:
לאור תקופת התיישנות והזמן הנדרש למשא ומתן מול חברת הביטוח מוטב שלא להשתהות עם הגשת התביעה/ הדרישה. עם זאת ובניגוד לדברים אלו מוטב גם שלא למהר לקבל את הפיצוי סמוך למועד התאונה, במיוחד כשאתם חושבים שהמצב אינו יציב. במקרים אלו, מוטב לעכב מעט קבלת הפיצוי בכדי לראות שאין החמרה במצב ושאין סיבוכים.

כדי שהדברים יהיו ברורים, אסביר שלאחר שתחתמו על כתב הסילוק לא תוכלו להגיש תביעה נוספת לחברת הביטוח בגין אותו אירוע. לכן, ככל שתהיה החמרה במצב או שתגלו פגימות נוספות שהיו חבויות, תהיו בבעיה. לאור זאת, מומלץ לבצע את כל הבדיקות הנדרשות ולוודא שהמצב יציב ורק אז, במידה והפיצוי הולם את הפגיעה, לחתום על כתב הסילוק ולקבל את הפיצוי.

אלו מקרים לא מכוסים ולא מקנים פיצוי ע"פ פוליסת תאונות אישיות לתלמידים:

במקרים הבאים הביטוח אינו בתוקף- עם זאת שימו לב כי במקרים אלו קיימים הסדרי פיצוי ספציפיים אחרים- אציין כי לרוב ההסדרים האחרים מקנים פיצוי יותר משמעותי מפוליסת התאונות האישיות לתלמידים:

  1. תאונת דרכים: במקרה של תאונת דרכים ניתן לקבל פיצוי בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
  2. מלחמה ואיבה: פגיעה כתוצאה ממלחמה, מעשה איבה, פעולה מלחמתית, מלחמת אזרחים, מהפכה, מרד, מעשה חבלה וטרור וכיוב'. במקרים אלו, ניתן פיצוי בהתאם לחוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה.
  3. תאונת עבודה: במקרה של פגיעה בעבודה הפיצוי ניתן בהתאם להסדרים הקבועים בחוק הביטוח הלאומי הנוגעים לתאונת עבודה (ראו מדריך עוד זכות לנפגעי תאונות עבודה).

טיפ:
אציין שעד גיל 18 השכר לצורך חישוב הפיצויים בתאונת עבודה הוא בהתאם לשכר הממוצע במשק (כלומר למעלה מ- 9000 גם במידה שהילד הרוויח רק מאות שקלים). לנוכח זאת, בתאונת עבודה הפיצוי, בדרך כלל, גבוה מהפיצוי הניתן בהתאם להסדר הקבוע בפוליסת התאונות האישיות לתלמידים.

  1. נזק עקב טיפול ולא עקב תאונה: רשלנות רפואית ו/או נזק שנגרם כתוצאה ישירה מטיפול רפואי אינם מכוסים. במקרה זה ניתן כמובן לתבוע בהתאם לדיני הנזיקין הרגילים בגין רשלנות רפואית.
  2. מחלה שלא נגרמה מתאונה: מחלה אינה מוגדרת כאירוע חיצוני. עם זאת, ישנם מקרים שבהם מחלה נגרמת עקב אירוע חיצוני כמו מחלה שנגרמה כתוצאה מפציעה, מנת דם ועוד.
  3. תאונה במהלך עבירה מסוג פשע: ילד בגיל 14 ומעלה שנפגע בעת שביצע עבירה פלילית בדרגת פשע, לא זכאי לפיצוי.

מקרים שכיחים המקנים פיצוי במסגרת פוליסת התאונות האישיות לתלמידים – מטעם משרד הבריאות:

להלן מספר דוגמאות למקרים נפוצים שבגינם ניתן לקבל פיצוי במסגרת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים:

  1. נפילות: כל ילד או תלמיד נופלים מפעם לפעם. הנפילה יכולה להיות בזמן משחק או פעילות אחרת. לרוב הנפילה מסתיימת ללא נזק משמעותי, אך פעמים רבות נפילות מובילות לפציעות משמעותיות לשברים, נקעים ולצערנו אף לפגיעות קטלניות. מטבע הדברים, ניתן ליפול בזמן הליכה, ריצה, רכיבה על אופניים (לרבות אופניים חשמליות), קורקינט, סקייטבורד, רולרבליידס, גלגיליות, הוברבורד, סגווי וכיוב'.
    ניתן אף להחליק ממדרגות, מסולם או ליפול עקב מפגע, היתקלות, מכשול וכיוב'.
    בדרך כלל הנזקים המשמעותיים ביותר מתרחשים כאשר הנפילה היא מגובה או שהנפילה מתרחשת במהירות.
  2. פציעה במשחק או פעילות ספורט: משחקי כדור לסוגיהם (כדורסל, כדורגל, טניס, כדורעף וכיוב') הם מקור נפוץ לפגיעות. אך כמובן שכל משחק אחר גם יכול לגרום לפגיעה. כך פגיעות מתרחשות במהלך ריצה, קפיצה, התקלות, פגיעה של כדור או חפץ ועוד.
    במקרים רבים, הפציעה מתרחשת בסביבה הקרובה כלומר בגן שעשועים, בחצר, במסגרת החינוכית, בבית, בקניון, בחוג, בקייטנה וכיוב'.
  3. כוויות ופציעות מחומרים רעילים ומסוכנים: ילדים ותלמידים רבים, נפצעים כתוצאה מתאונות שבהן הם באים במגע עם נוזלים חמים (מים, שמן), אש (כמו מדורת לג' בעומר) ואף כתוצאה ממגע עם חומרים חריפים, חזקים או רעילים (כמו חומרי ניקוי, חומצות וכיוב'). במצבים אלו, הילד עלול לסבול מכוויות בדרגות חומרה שונות, מפציעות שונות, צלקות ואף מפגיעות נוספות.
  4. חבלות במקרים של אלימות: ילדים רבים נפגעים כתוצאה ממקרי אלימות או שובבות מסוכנת ואלימה. כך פציעות יכולות להיגרם עקב מכות, תקיפה, התעללות וכיוב'.
  5. חבלה מחפץ: ילדים יכולים להיפצע מכל חפץ – אי לכך, פגיעות מתרחשות עקב היתקלות בחפץ או כתוצאה מנפילה או פגיעה של חפץ כמו סולם, ארון, דלתות, שולחן, כיסאות, שברי זכוכית, פיגומים וכיוב, בגוף.
  6. טביעה: טביעה בים או בבריכה יכולה להוביל לפגיעה קטלנית או לפגיעות משמעותיות אחרות.
  7. נזק עצמי: ילדים ותלמידים יכולים להיפגע עקב פגיעה עצמית במתכוון או שלא במתכוון- לרבות ניסיונות התאבדות.

סיכום:

אני מקווה שחלק זה של המדריך לתאונות התלמידים עזר לכם להבין מה הן זכויותיכם וזכויות ילדיכם במקרה של פציעה או חבלה. כך או כך, כעורך דין המנהל תביעות של תלמידים מול חברות הביטוח, אשמח לסייע גם לכם בדרך למימוש הזכויות עד לקבלת הפיצויים – מבלי שתצטרכו להתעסק עם הבירוקרטיה.

בהמשך אסביר לכם כיצד מחושבים הפיצויים והנכות במקרה של תביעה ע"פ הפוליסה לביטוח תאונות אישיות לתלמידים. כמו כן, אציין בפניכם זכויות והליכים רלוונטיים נוספים שיש לתת את הדעת עליהן כאשר מתרחשת תאונה לילד או לתלמיד (חלק ג).

אתם אף מוזמנים לחזור לחלק הראשון בו הסברתי מי מבוטח בביטוח התאונות האישיות של התלמידים וכיצד יש לפעול בכדי לקבל פיצוי במקרה שילדיכם נפצע או נחבל (חלק א).

ככל שאתם מעוניינים להתייעץ, אני זמין לעזרתכם בכל עת.

עמוס כהן, עו"ד
מנהל אתר עוד זכות ועו"ד ביטוח לאומי ונזיקין
Amos@mt-law.co.il
054-2288333

איפה ילדים נפגעים (שיעור הילדים המאושפזים לפי מקום ההיפגעות)?

בית (לרבות חצר וחניה)
40.8%
רחוב וכביש
28%
בית ספר / גן ילדים
8.9%
מקום ספורט
4.4%
מגרשי משחקים
3.6%
אחר (מקום ציבורי, מסחרי, בילוי, אחר)
14.4%

ממה ילדים נפגעים (סיבת היפגעות ילדים בשנים 2010-2012)?

נפילה
49%
רכב ותחבורה
21%
מכה מחפצים / אנשים
11.1%
כוויות שריפות
6.3%
חתכים / דקירות
4.8%
פגיעה מבעל חיים
1%
אחר
5%
תהיה חברתי ושתף עם האנשים שחשובים לך
גלילה לראש העמוד

אל תוותרו על הזכויות המגיעות לכם! להתייעצות השאירו פרטים

דילוג לתוכן