להתייעצות עם עורך דין ביטוח לאומי ונזיקין חייג:

מהו סכום הפיצוי עבור "כאב וסבל ועוגמת נפש" לו זכאים נפגעי תאונת דרכים?

פיצויים עבור כאב וסבל
תהיה חברתי ושתף עם האנשים שחשובים לך

החקיקה בישראל המתייחסת לנפגעי תאונות דרכים קובעת כי פגיעה ונזקי גוף שנגרמו לאדם בתאונת דרכים, יכולה לזכותו בתשלום סכום פיצויים מחברת הביטוח. סכום הפיצויים לו זכאי נפגע תאונות דרכים נבנה ממספר רכיבים, אחד מהם מכונה- פיצוי בגין "כאב וסבל ועוגמת נפש". במאמר זה נסביר כיצד מחושב סכום הפיצויים עבור רכיב זה וכן נציג כמה עצות רלוונטיות לנפגעי תאונות דרכים בהקשר למימוש זכויותיהם לקבל הפיצויים.

כיצד מחשבים את גובה הפיצוי על כאב וסבל?

תקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים "חישוב פיצויים בשל נזק שאינו נזק ממון, התשל"ו-1976",  קובעות כי פיצויים בגין כאב וסבל ועוגמת נפש לאחר תאונת דרכים יש לחשב על פי נוסחה קבועה. לפי נוסחה זו, סכום הפיצוי יהיה תואם לחומרת הפציעה או הנכות שנגרמה לתובע. לצורך העניין, במידה והתובע נכה לצמיתות בעקבות התאונה, הפיצויים עשויים להגיע לכדי עשרות או מאות אלפי שקלים. לעומת זאת, אם התובע נפצע באורח קל יותר ולא נגרמה לו נכות קבועה כתוצאה מהתאונה, גובה הפיצויים הצפוי יעמוד ככל הנראה על כמה אלפי שקלים.  להלן שלושת המבחנים הרלוונטיים המרכיבים את נוסחת חישוב סכום הפיצויים על "כאב וסבל ועוגמת נפש":

  1. כמה אחוזי נכות נקבעו לתובע? לחישוב הפיצויים בגין כאב וסבל מתייחסים לרמת הנכות שנקבעה לנפגע, עקב התאונה. החוק קבע סכום מקסימלי אותו ניתן לקבל עבור רכיב כאב וסבל, והוא 170,000 ₪ (הסכום מתעדכן מעת לעת). חישוב הסכום נעשה על ידי הכפלת הסכום המרבי בשיעור הנכות- לדוגמא נפגע שנקבעה לו נכות בסך 10 אחוזים יוכל לתבוע סכום של עד 17,000 ₪.
  2. מה גילו של התובע? הנוסחה לקבלת פיצויים עבור כאב וסבל מתחשבת גם בגילו של התובע, במידה וזה עבר את גיל 30. עבור כל שנה בגילו של התובע, מעל גיל 30, מתקזז אחוז אחד מסכום הפיצויים שנקבע על בסיס שיעור הנכות. לדוגמה, אם מדובר באדם בן 36, מקזזים 6% מהסכום. ההגיון העומד מאחורי סעיף זה הוא כי נפגעי תאונות דרכים שגילם צעיר, יאלצו להתמודד עם נכותם למשך שנים רבות יותר (בממוצע) מאלה שגילם מבוגר יותר.
  3. האם התובע אושפז לטיפול רפואי וכמה זמן נמשך האשפוז? הפיצויים עבור כאב וסבל כוללים גם הוצאות אשפוז, עבור כל יום שהתובע היה מאושפז לטיפול רפואי, הוא רשאי להוסיף לסכום התביעה 340 ₪ (הסכום מתעדכן מעת לעת).
שרה גבריאל
שרה גבריאל
קרא עוד
מקצוענים שיודעים את העבודה בכל פניה ובכל שעה תמיד נעניתי בכבוד רב שירות אדיב ונעים חריגים בנוף הישראלי יישר כוח 👏👏👏
אריק בסן
אריק בסן
קרא עוד
עו"ד עמוס כהן וצוותו ליוו אותי בהליך למול ביטוח לאומי שנים רבות והוכיחו את איכותם מקצועיותם ורגישותם פשוט מומלצים בחום.
אלי בן ישי
אלי בן ישי
קרא עוד
שלום עו"ד עמוס כהן. בעבר טיפלת בתיק שלי ואני מרוצה מהטיפול ומעורכי-הדין התותחים אני תמיד ממליץ עליכם. תודה על הכל ממני אלי בן ישי💪.
אילן ברקוביץ
אילן ברקוביץ
קרא עוד
אני רוצה קודם כל להגיד תודה רבה על השירות האדיב, המענה המקצועי, תמיד הייתם בשבילי כדי לעזור 👌 ובמיוחד תודה ענקית לצוות הנהדר! משרד של תותחים תודה על הכל!
נטע ג'רבי
נטע ג'רבי
קרא עוד
שירות אדיב ומקצועי, בתחומים שונים שפנינו. עורכי דין נהדרים שמסייעים בכל דבר ועניין, ממליצה מאד. מציינת במיוחד את עורך דין עמוס שהסביר וליווה.
דן לוי
דן לוי
קרא עוד
לפי השירות שאתם נותנים. לפי דעתי אתם מספר אחד מעל כולם. תודה רבה לכם על השירות שנתתם לי. 👍👍👍👍👍👍ישר כח.
ירדן סער
ירדן סער
קרא עוד
תותחים אלופים כל הכבוד שאפו גדול. ההליך שלי נסגר ממש מהר - פחות משנה ובדרך לעוד תביעה ממליצה בחום
הקודם
הבא

פיצויים עבור כאב וסבל לנפגע שאינו נכה לצמיתות:

תקנות החוק מתייחסות גם למקרים בהם לא נקבע לנפגע אחוזי נכות בעקבות התאונה, במקרים אלו, סכום הפיצויים המקסימלי לו יהיה זכאי הנפגע עומד על 10 אחוזים מסכום הפיצויים המקסימלי שנקבע בחוק, כלומר 10 אחוזים מ-170 אלף ₪- 17 אלף ₪ (הסכום הנקוב מתעדכן מעת לעת). בקביעת הסכום המדויק מתחשבים במצבו הרפואי של הנפגע, במידע הרפואי אותו הוא מציג וכן בהשפעה של הפגיעה על יכולתו לתפקד ביומיום.

פיצויים עבור כאב וסבל
כיצד נקבע סכום הפיצויים עבור כאב וסבל ועוגמת נפש?

 

פיצויים עבור כאב וסבל במקרי מוות בתאונות דרכים:

גם במקרה של מוות בתאונת דרכים, חלילה, משפחתו של הנפטר יכולה לתבוע פיצויים על בסיס סעיף "כאב וסבל ועוגמת נפש". במקרים אלו קובעות תקנות החוק כי רף המקסימום בקביעת סכום הפיצויים יעמוד על 25 אחוזים מן הסכום המרבי הקבוע בחוק (כמצוין לעיל, עומד כיום על – 170 אלף ₪) – כלומר 42,500 ₪. יש לציין כי אלו סכום זה מחושב וניתן בנפרד וללא קיזוז מול פיצויים להם זכאים בני משפחתו של הנפטר על בסיס סעיפים אחרים.

התנהלות נכונה למיקסום זכויות

חשוב לציין שמי שפונה לקבלת טיפול רפואי מיד לאחר תאונת דרכים, בין אם מדובר בבית החולים או לחילופין בקופת החולים, זכאי לפיצויים עבור כאב וסבל. זו אחת הסיבות, מבין כמה, בגללן מומלץ לכל מי אשר היה מעורב בתאונת דרכים לפנות בהקדם לבדיקה, אבחון וטיפול של גורם רפואי מוסמך. לעתים נפגעים בתאונת דרכים מקלים ראש בסימפטומים אותם הם חווים בעקבות התאונה, לדוגמא סחרחורת או כאב צוואר קל, בהנחה כי מדובר בפגיעה קלה שתחלוף במהרה, הנסיון שנצבר בהקשר לפגיעות תאונות דרכים מעלה כי מדובר בגישה שגויה, וישנם לא מעט מקרים בהם סימפטומים קלים לכאורה מעידים על פגיעה רפואית משמעותית, לכן מומלץ לדווח לגורם הרפואי על כל סימפטום אותו אתם חווים, מבלי להחסיר. יתר על כן, דיווח חסר על פגיעה במהלך הטיפול הראשוני שניתן לכם, יקשה עליכם לתבוע פיצויים מחברת הביטוח על פגיעה זו.

לאיסוף המידע הרפואי המתאים וככלל לאופן התנהלותו של נפגע תאונת דרכים ביחס למימוש זכויותיו, בין היתר על בסיס סעיף "כאב וסבל ועוגמת נפש", יכולה להיות משמעות דרמטית ביחס לסכום הפיצויים אשר יועבר לו מחברות הביטוח. על מנת להבטיח כי אכן תנצלו את מירב הזכויות המגיעות לכם על פי חוק, מומלץ לפנות לעורך דין בעל נסיון והתמחות בתחום תאונות דרכים, אשר ינחה אתכם וינהל עבורכם את תהליך תביעת הפיצויים.

למגוון מדריכים לנפגעי תאונות דרכים הנכם מוזמנים לפורטל מיצוי זכויות נפגעי תאונות דרכים – "פיצוי בדרכים".

תהיה חברתי ושתף עם האנשים שחשובים לך
גלילה לראש העמוד

אל תוותרו על הזכויות המגיעות לכם! להתייעצות השאירו פרטים

דילוג לתוכן