להתייעצות עם עורך דין ביטוח לאומי ונזיקין חייג:

מדריך זכויות לנפגעים בתאונת משאית

תאונות משאית
תהיה חברתי ושתף עם האנשים שחשובים לך
במאמר זה נעסוק בתופעת תאונות הדרכים שבהן מעורבת משאית ובעיקר נציג מידע חשוב למי שנפגע בתאונה כזו. בין אם מדובר בנהג או בנוסע המשאית או כלי רכב אחר או הולך רגל, כמובן. על אף שרק כ-3% מהרכבים בכבישי ישראל הם רכבים כבדים, רכבים אלו ומשאיות מעורבים בתאונות דרכים לעתים קרובות. הסיבה לכך נעוצה במספר גורמים, בהם השעות הארוכות שמשאיות מבלות בכביש, עייפות ותשישות של הנהגים, וכמו כן האתגר והקושי הכרוכים בתפעול ושליטה במשאיות וברכבים גדולים במיוחד. בשל גורמים אלו, הסיכון של כלי רכב כבדים ומשאיות לתאונת דרכים גבוה מזה של מכוניות פרטיות. למרבה הצער, בשל גודלם ומשקלם של הרכבים הכבדים, הסיכון לתאונת דרכים קטלנית ובה מעורבים פצועים קשים והרוגים, גבוה יחסית לסיכוי לכך בתאונת דרכים שבה מעורב רכב פרטי. בהתאם, ברור כי חשוב מאד להסביר ולפרט באופן מקיף את כל מה שקשור לנושא זכויות הנפגע בתאונת דרכים שבה מעורבת משאית או כלי רכב כבד.

נפגעתי בתאונת משאית, האם אני זכאי לפיצויים?

סוגיית הזכאות לפיצויים מוסדרת על ידי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. על פי החוק אם נפגעת בתאונת דרכים אתה זכאי לקבלת פיצויים. בדרך כלל יעד התביעה היא חברת הביטוח שביטחה את הרכב שבו התרחשה התאונה בביטוח חובה. במידה ולא היית בתוך הרכב בזמן התאונה (אם מדובר  בהולך רגל או רוכב אופניים, למשל), ניתן לתבוע פיצויים מחברת הביטוח המבטחת את הרכב הפוגע. ומה לגביי תאונת משאית, האם תאונה שבה מעורבת משאית נחשבת לתאונת דרכים על פי החוק? האם היא מזכה את מי שנפגע בתאונה בפיצויים, כרגיל? ברוב המקרים, התשובה היא: כן. גם אם זו היא תאונה עצמית של נהג המשאית, גם אם נהג המשאית לא נפצע בזמן נסיעה ממש, אלא במהלך עלייה או ירידה מתא הנהג, כך גם כשמדובר בתאונה בין כלי רכב כלשהו למשאית או במקרה ומשאית פגעה ברוכב אופניים או הולך רגל. בכל אחד מהמקרים הנ"ל, על פניו ניתן לומר כי מדובר בתאונת דרכים, כפי שהיא מוגדרת בחוק ולכן – מי שנפגע בה זכאי לפיצויים על פי חוק.

באילו מקרים תאונת משאית אינה תאונת דרכים?

פציעה המתרחשת במהלך ביצוע פעילות פריקה של משא או העמסה של משא למשאית, על פניו לא תוכל להיחשב כפציעה בתאונת דרכים ועל כן הנפגע, בין אם מדובר בנהג המשאית או באדם אחר לא יהיה זכאי לפיצויים מחברת הביטוח על פי הוראות החוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים. עם זאת חשוב לדעת כי גם לקביעה כללית זו מתקיימים יוצאים מן הכלל, לדוגמה כאשר הנהג יורד או עולה לקבינה בזמן הפריקה או ההעמסה ונפגע כתוצאה מכך. כאן מדובר בפגיעה שעשויה להיות מוגדרת כתאונת דרכים על פי החוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, ולזכות את הנהג בפיצויים מחברת הביטוח. כמובן יש לחדד כי גם מי שנפגע במהלך פריקה או העמסה של משאית ואינו זכאי לפיצויים על פי החוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, רשאי לתבוע תגמולים ותשלומים מגורמים שונים. לצורך העניין, אם זו היא תאונת עבודה, הנהג עשוי להיות זכאי לקבל תשלומים מהמוסד לביטוח לאומי. בהקשר זה חשוב לציין כי הזכאות לפיצויים היא ביחס לחומרת הפציעה ובכפוף למשתנים רלוונטיים אחרים. במידה והרכב המעורב בתאונה משמש לא רק ככלי תחבורה, אלא גם לשימוש נוסף (כגון מנוף או כבאית), בחלק מן המקרים התאונה לא תוגדר כתאונת דרכים. הקביעה בעניין זה תוכרע על פי הנסיבות שבה התרחשה התאונה, כלומר: האם התאונה התרחשה בזמן נסיעה או בזמן שהרכב שימש לפעילות אחרת? בכל אופן, קביעה וודאית בעניין זה אפשרית רק לאחר שכל הפרטים יבדקו לעומק. תאונות משאית מהן זכויות נפגעים בתאונות משאית? לאור כל האמור פה, חשוב שמי שמעורב בתאונת דרכים עם משאית או רכב כבד יפנה לעורך דין מומחה לתאונות דרכים. עורך דין בעל ניסיון יוכל לבדוק את הנסיבות בצורה מעמיקה ומקיפה ולייעץ לך בהתאם, מה הן זכויותיך והאם אתה רשאי לקבל פיצויים מחברת הביטוח של הרכב או מביטוח לאומי. עורך דין מנוסה ומקצועי יוכל גם להדריך אותך מה עליך לעשות בפועל, על מנת לקבל את הפיצויים.

המלצות וכללים למי שמעורב בתאונת משאית

אדם המעורב בתאונת דרכים צריך להקפיד על מספר הנחיות וכללי פעולה חשובים: רשמו את הפרטים– מומלץ וחשוב לאסוף ולרשום, מיד לאחר התאונה, את פרטי הנהגים המעורבים ואת פרטי כלי הרכב, מספר הרישוי של הרכבים המעורבים ומספרי טלפון של המעורבים. כללים אלו חלים למעשה בכל תאונת דרכים. בנוסף, מומלץ לצלם את הפגיעה ברכב, במידת האפשר. בדקו, האם יש עדים שראו את התאונה? אם כן, מומלץ לבקש את פרטיהם ליצירת קשר בהמשך. גשו לטיפול בבית החולים או במרפאה קרובה- במידה ופינו אתכם מיד לאחר התאונה באמבולנס לבית החולים, הקפידו להתלונן בפני הצוות הרפואי על כל כאב או תחושת אי נוחות שאתם חשים. ציינו במפורש כי הפגיעות הן תוצאה של תאונת דרכים שעברתם. ככל שתדווחו באופן מפורט ומקיף על הפציעות שלכם, כך יגדל הסיכוי שלכם להוכיח קשר בין התאונה לפציעה, בתיק התביעה נגד חברת הביטוח. במידה ולא פוניתם לבית החולים, גשו באופן עצמאי ומידי לקופת החולים או לרופא מוסמך. תעדו מסמכים רלוונטיים– ככל שתתעדו ותשמרו מסמכים כך יהיה לכם קל יותר להוכיח את הנזק הנגרם לכם בתביעה. לכן, חשוב שתשמרו ותתעדו מסמכים מבדיקות רפואיות שונות, אישורים רפואיים והוצאות שונות שרלוונטיות לפגיעה: נסיעות לבדיקות, תשלום עבור שירות רפואי כזה או אחר וכדומה. פנו לעורך דין– אם חשוב לכם לקבל את הפיצויים המגיעים לכם כחוק, חשוב שתדעו שלהתנהלות שלכם לאחר התאונה יש חשיבות מכרעת בעניין זה. על מנת למקסם את סכום הפיצויים ולמען התחושה שלכם שמיציתם את זכויותיכם, פנו בהקדם לעורך דין מומחה לתאונות דרכים ותאונות משאית שהינו בעל ניסיון בתביעות מסוג זה.

התחומים בהם עורך דין מנוסה יוכל לסייע לך לאחר תאונת משאית:

  • לבחון את זכאותך לפיצויים מחברות הביטוח וגופים אחרים, בצורה מקצועית ומקיפה.
  • להנחות אותך כיצד לנהוג בעת בדיקות רפואיות על מנת שיזהו את הנזק שנגרם באופן מלא.
  • להפנות אותך למומחים בתחום הרפואי הרלוונטי לפגיעה לשם קבלת חוות דעת מקצועית רפואית שתוכיח את הפגיעה שנגרמה.
  • להנחות אותך כיצד להתמודד עם חוקרי חברת הביטוח אשר פנו אליהם.
  • לנהל עבורך באופן מלא את תביעת הפיצויים מול חברת הביטוח, בצורה מקצועית ואחראית, ופנה, לפי הצורך, לבית המשפט.
  • ככלל להגדיל את הסיכוי שלכם למקסם את סכום הפיצויים שתקבלו מחברות הביטוח, זאת על פי חומרת הפגיעה שנגרמה לכם.
תהיה חברתי ושתף עם האנשים שחשובים לך
גלילה לראש העמוד

אל תוותרו על הזכויות המגיעות לכם! להתייעצות השאירו פרטים

דילוג לתוכן