מידע על הבדיקה השנתית של רופא העור לגילוי מוקדם של סרטן העור

שיתוף ב facebook
שתפו בפייסבוק
שיתוף ב twitter
 
שיתוף ב whatsapp
 
שיתוף ב email
 
שיתוף ב linkedin
 
שיתוף ב print
Print

כחלק מאסטרטגיית הגילוי המוקדם של סרטן עור, אנו ממליצים לך לפנות לרופא עור אחת לשנה, או לעיתים קרובות יותר במידה ואתה נמצא בסיכון גבוה יותר לסרטן העור, וזאת לצורך בדיקת הגוף בשלמותו על ידי גורם רפואי מקצועי.

חמישה שלבים קלים להכנה עצמית לקראת בדיקה אצל רופא עור

כדי לעזור לך להתכונן ולהפיק את המרב מבדיקת רופא העור שלך, מומלץ לבצע את חמשת הצעדים הפשוטים הבאים.

  1. יש לבצע בדיקה עצמית ולהגיע לפגישה עם הערות אודות נגעי עור חדשים, משתנים או יוצאי דופן – אלו נגעים שרופא העור חייב לבדוק.
  2. יש להסיר לק מאצבעות הידיים והרגליים כדי לאפשר בדיקה יסודית של האצבעות, הציפורניים ומיטות הציפורניים, מכיוון שסרטן העור עלול להיווצר שם.
  3. יש לפזר את השיער –להסיר קוקיות, לפזר את שיער האסוף וזאת על מנת שרופא העור יוכל להסתכל היטב על הקרקפת, שם סרטן העור עשוי להימצא ולהתפתח.
  4. אין להתאפר בצורה מוגזמת וזאת על מנת שלא לטשטש נגעי העור עם האיפור. לפני בדיקת רופא העור יש להסיר את האיפור כך שיהיה קל לבדוק את העור סביב העיניים והפנים. מוטב להצטייד במסיר איפור
  5. זה הזמן לשאול את רופא העור שאלות. זו ההזדמנות לקבל עצות ותובנות חשובות מאיש מקצוע המיומן במיוחד במחלות עור. נסו לקבל הסברים על מונחים לא מוכרים וכן קבלת הצעות כיצד לבצע בדיקת עצמית לעור. רופא העור שלך הוא מקור ידע ומידע מצוין!

במהלך בדיקת רופא העור

אם מעולם לא היו לכם שומות לא אופייניות או סרטן עור, סביר להניח שהבדיקה תהיה קצרה. הרופא שלך עשוי לבצע ביופסיה בנגע חשוד אחד או יותר. על פי רוב, פירוש הדבר הוא הסרת הנגע כולו או חלקו ושליחתו למעבדה לבדיקה. אם יחזור בדו"ח כי הנגע הינו סרטן עור, הרופא שלך ייצור איתך קשר ויסביר על סוג סרטן העור ואפשרויות הטיפול בו.

זכור כי גילוי מוקדם של סרטן העור הוא המפתח לטיפול המינימלי והיעיל ביותר עם סיכויי הריפוי הגבוהים ביותר.

יש מספר סוגים נפוצים של נגעים בעור, חלקם אינם מזיקים, חלקם בעלי פוטנציאל נזק נמוך וחלקם מסכני חיים- כאשר הרבה מהסיכון גלוי במועד הגילוי. בין נגעי סרטן העור השכיחים ניתן למצוא את ה-BCC (קרצינומת תאי הבסיס), SCC (קרצינומת תאי הקשקש), מלנומה (סרטן העור המסוכן ביותר), סרטן תאי המרקל וכיוב'. לצידם, ישנם נגעים טרום סרטניים כגון סולר קרטוזיס, אקטיניק קרטוזיס וכיוב'.

אם לא נבדקת ע"י רופא עור בשנה האחרונה מומלץ לקבוע את התור למועד הקרוב האפשרי.

יש לזכור כי נגעים בעור שנגרמו או הושפעו מחשיפה תעסוקתית לשמש יכולים לזכות בפיצוי כספי מהמדינה. במקרים אלו מוטב להתייעץ במרכז הסיוע- לכתבה על זכויות הסובלים מסרטן העור לחץ כאן. 

כעת תוכלו ללמוד עוד על בדיקת העור בסרטון הבא: 

עו"ד עמוס כהן

עו"ד עמוס כהן

לבדיקת זכאותכם לפיצוי עקב סרטן העור -השאירו פרטים: