להתייעצות עם עורך דין ביטוח לאומי ונזיקין חייג:

רשלנות רפואית במקרה של התקף לב

תהיה חברתי ושתף עם האנשים שחשובים לך

רשלנות רפואית הנוגעת לטיפול במצבים של התקפי לב עשויה להיות בעלות השכלות קריטיות, שכן לרוב מדובר במצב של סכנת חיים. בכתבה זו נדון על אפשרויות התביעה העומדות בפני אדם או משפחה שניזוקו עקב טיפול שגוי במקרה של התקף לב. רשלנות יכולה להתרחש הן בשלב אבחנת התסמינים הראשונים לבוא האוטם הלבבי, בעת הטיפול במצב האקוטי של התקף הלב ובהמשך בזמן ההחלמה והשיקום.

בכתבה זו גם נסביר על ההליכים השונים שבהם נוקט עורך דין המייצג בתביעת רשלנות רפואית וכיצד יש לפעול בכדי למקסם את פיצוי. 

אנו במשרד מרקמן את טומשין, כמשרד הגדול בארץ בייצוג תובעים, מטפלים בנחישות במקרים רבים של רשלנות רפואית, ואנו יודעים מניסיון שככל שהפנייה למשרדנו מוקדמת כך גדל הסיכוי להצלחת התביעה.  

במידה והנכם חושדים שאירע לכם או למישהו קרוב, אירוע של רשלנות רפואית, נשמח לייעץ בטלפון ___ .

מהו התקף לב מהם הסימפטומים להתקף לב?

התקף לב נגרם כתוצאה מהפסקת זרימת הדם לאזור לשריר של הלב, ככל שהעורק החסום הוא מרכזי יותר, ההתקף נחשב יותר מסוכן.

הצטברות של תאי דלקת וכולסטרול על דפנות העורקים גורמים לעורקים להפוך לצרים יותר ובכך לגרום למחלות לב. בקבוצת הסיכון להתקף לב או להופעת מחלת לב ניתן למצוא מעשנים, אנשים בעלי רקע תורשתי, אנשים הסובלים מהשמנת יתר, סוכרת, לחץ דם וכיוב'.

למרות האמור יש להדגיש כי התקף לב יכול להופיע אצל כל אדם, כאשר אף גורמים חיצוניים כמו אירועים פיזיים או נפשיים יכולים לגרום או לתרום להופעת התקף לב.

התסמינים העיקריים להתקף לב הם, בין היתר, כדלקמן:

  1. כאב ממושך בחזה או הרגשה של אי נוחות באזור החזה.
  2. הכאב בחזה מקרין על אזור נוסף בגוף – בטן עליונה, כתפיים, זרועות, צוואר וגב.
  3. עייפות לא מוסברת /תשישות.
  4. קוצר נשימה / זיעה קרה / צרבת / בחילה.
  5. סחרחורות / אובדן הכרה.
  6. חרדה או עצבנות יוצאת דופן.

במידה והנך עונה על אחד או יותר מהתסמינים חשוב להיבדק בהקדם האפשרי ולהתקשר למד"א 101.

התסמינים יכולים להופיע בסמוך להתקף הלב, אך במקרים רבים התסמינים מופיעים אף מספר ימים קודם לבוא האוטם הלבבי.

רשלנות רפואית באבחון התסמינים או בטיפול בהתקף הלב

בעת הופעת תסמינים או התקף הלב, נזקק המטופל לטיפול ולסיוע. לרוב האבחנה או הטיפול הראשוני ניתנים ע"י קופת החולים, מד"א או במיון בית החולים.

כל אחד מאלו יכול להתרשל בטיפול או באבחנת התקף הלב.

  • אבחון שגוי יכול להתבצע על ידי כל גורם רפואי, כאשר מצופה מגורמי הרפואה השונים להכיר ולקשר בין תסמינים רלוונטיים לבין האפשרות שהתקף לב צפוי לקרות.
  • מה רצוי לעשות? עם הופעת התסמינים, מצופה מגורמי הרפואה לבצע בדיקת אק"ג ולהפנות לבדיקות נוספות שעשויות להצביע על הופעתן של בעיות לבביות, לרבות מיפוי לב, בדיקת אקו לב במאמץ, פרוצדורה של אבחוני עורקי לב, מתן טיפול תרופתי מתאים (מדללי דם, כגון אספירין) וכו'.

בכל מקרה שבו אחד מבין גורמי הרפואה לא איתר תסמינים רלבנטיים, לא הפנה לבדיקות מתאימות, איבחן בצורה שגויה את הסיטואציה, לא הפנה למיון בית החולים וכיוב' ולאור זאת נגרם נזק למטופל – יתכן וקיימת עילה לתביעת רשלנות רפואית.  

במקרה של התקף לב, אי מתן טיפול נכון ובזמן יכול להיות בעל השלכה קריטית למטופל ולהחלמתו ומכאן שעשויה לקום עילה לתביעת רשלנות רפואית כנגד אותו גורם שכשל בתפקידו, לשמור על בריאותו של המטופל.

גם נציג המוקד של מד"א, בעת שיחת החירום, צריך להבין את מידת דחיפות ולקבל החלטות בזמן קצר שעשויות לחרוץ גורלות. בדומה איחור בהגעת אמבולנס, פינוי איטי לבית החולים- יכולים אף הם להוות בסיס לתביעה.   

יש לציין, שאף לאחר קרות אירוע הלב, יכולה להתרחש רשלנות רפואית בתקופת השיקום.

דגשים הנוגעים להגשת תביעת רשלנות רפואית בגין התקף לב

  1. מי יכול להגיש תביעת רשלנות- תביעה לרשלנות רפואית יכולה להיות מוגשת ע"י החולה ובמקרים של פטירה/ אי כשירות, היא יכולה להיות מוגשת ע"י בני המשפחה (היורשים).
  2. קבלת תיעוד רפואי- בהגשת התביעה חשוב לקבל את כל התיעוד הרפואי, לרבות תיק רפואי של קופת חולים, תיק רפואי מבית החולים ועוד. אנו במשרד מרקמן את טומשין דואגים להזמין את התיעוד הרפואי עבור לקוחותינו, וזאת על מנת לזרז את התהליך ולחסוך בבירוקרטיה.
  • שמיעת סיפור המקרה- מלבד התיעוד הרפואי, חשוב מאוד לשמוע מהאדם שעבר את התקף הלב או מהמשפחה, על תהליך הטיפול מנקודת מבטם. הרי לא הכל כתוב במסמכים הרפואיים ואנו יודעים שהצוות הרפואי לא אוהב לתעד טעויות. לכן, לעיתים ניתן ללמוד על הרשלנות מן התיאור הבלתי אמצעי של המשפחה והמטופל ומשם לצאת לדרך.
  • הערכה ראשונית ע"י מומחה רפואי- בכל תביעה של רשלנות חובה להתייעץ עם מומחה על מנת להבין שאכן אירעה רשלנות רפואית – כך גם ניתן להעריך את סיכוי התביעה ולבנות אסטרטגיה לניהול התיק.  עם זאת, צריך להיות ערים לכך שלעיתים קשה להשיג מומחה רפואי בתחום הרלוונטי וזאת משום שרופאים רבים לא ממהרים לשפוט את הקולגות שלהם, בחשש שבעתיד ישפטו אותם. אנו במשרד מרקמן את טומשין מכירים ועובדים עם רופאים מוכרים שמוכנים לסייע בתביעות אלו ובכך באפשרותנו לנהל ההליך במהירות ובמקצועיות.

בדרך כלל בשלב זה, הרופא המומחה רק בוחן התיק ונותן המלצה כללית האם יש או אין עילה לתביעה.

  • חוות דעת מומחה- לאחר שהמומחה הרפואי עובר על כל המסמכים ומעניק המלצה כי קיימת עילה לתביעה, עורך הדין והמומחה הרפואי עורכים חוות דעת רפואית המפרטת את הרשלנות וזאת תוך שימוש במחקרים, תיאור הפרקטיקה הנוהגת, ניסיון אישו ומקצועי ואף השכל הישר.
  • ניהול משא ומתן/ הגשת תביעה- מטבע הדברים, כל השלבים המוקדמים, מטרת הגדלת הסיכויים להצלחת התביעה וקבלת פיצוי עבור מעשה הרשלנות. בדרך כלל, לפני הגשת תביעה ואף לאחר הגשתה, עורך הדין המטפל ינהל משא ומתן מול חברת הביטוח שביטחה את הגורם הרפואי שבגין מעשיו או מחדליו הוגשה התביעה, וככל שלא תינתן הצעה מתקבלת על הדעת, על עורך הדין להמשיך בניהול התביעה עד לקבלת הצעה מיטבית או פסק דין.

משרד עורכי הדין מרקמן את טומשין הינו המשרד הגדול ביותר בייצוג תובעים ובעל ניסיון עשיר בייצוג תובעים שנפגעו מרשלנות רפואית.

ככל שלדעתכם, אתם או מי מקרוביכם עבר אירוע של רשלנות רפואית במקרה שנוגע להתקף לב או למחלת לב, אנו נשמח לסייע ולתת ייעוץ ללא התחייבות.

לשיחת ייעוץ ולקביעת פגישה השאירו פרטים.

תהיה חברתי ושתף עם האנשים שחשובים לך
גלילה לראש העמוד

אל תוותרו על הזכויות המגיעות לכם! להתייעצות השאירו פרטים

דילוג לתוכן